Tippek Mikulásváráshoz csizmácskákkal

Tippek Mikulásváráshoz csizmácskákkal

Tippek Mikulásváráshoz csizmácskákkal

Már november van, és alig egy hónap, hogy a nagyszakállú, várva-várt Mikulás megérkezzen!

Hogy várjuk? Mivel készüljünk? A gyerekek már egyre izgatottabban várják, hogy a Mikulás meglátogassa őket!

Segítünk néhány ötlettel, hogy varázsoljuk az otthonunkba az ünnep hangulatát.

Mikulás közeledtével a barátságos, piros-zöld, fenyőillatú világ hívogatóan mosolyoghat ránk az otthonunk bármely pontjáról. Meghatározó a piros-zöld színvilág, de hoztunk új ötleteket is, most különös tekintettel azokra a bizonyos csizmácskákra, amelyekre számtalan megoldás kínálkozik.

Ugyanis egyre nagyobb divat a Mikuláscsizmák alkalmazása, kapható pár megoldás készen, de gyönyörűek készíthetőek akár otthon is. Talán nem véletlenül népszerűek, mert ebben a szokásban tulajdonképpen az egyik legrégebbi  legenda köszön vissza a Mikulásvárás kapcsán.

Mikulás, vagyis Szent Miklós püspök a szomszédságában a legenda szerint lakott egy férfi, akinek volt három lánya. A lányok eladósorba kerültek, férjhez is akarta őket adni tisztességgel, de nagy szegénységben éltek, így nem volt hozományuk. Szent Miklós akkor egy éjjel a lányok ablakába három zacskó aranyat tett, hogy tisztességesen férjhez tudjanak menni. Mikor a harmadik lány ablakától osont el az éjszaka közepén, meghallották a mocorgást, kinéztek, de már csak egy piros ruhás alakot láttak távozni a hóesésben. Innen ered a szokás, hogy csizmát, zoknit teszünk az ablakba az ajándék reményében.

De lehet ez a hely a nappaliban az ablak sarka, vagy épp az ajtó, szekrény kilincse. Vagy épp gyönyörűen dekorálható egy lépcső feljáró is! Ahol lehet, a kandallóra felakasztott csizmácskák is páratlan, és maradandó örömöt szerezhetnek nemcsak a szemnek a léleknek is.

Ha kedvet kaptunk ahhoz, hogy mi magunk is készítenénk egy nagyon eredeti megoldást, arra is mutatunk egy lehetőséget, lépésről-lépésre mutatva be a Mikuláscsizmácska elkészítését.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..